Školní rok 2022/23 končí a škola se nám nenávratně blíží 😊

Školní rok 2022/23  končí a škola se nám nenávratně  blíží 😊

Měsíc KVĚTEN byl pro nás plný květů , kdy příroda a JARO nás zaplavilo spoustou krásných barviček, které jsme pozorovali, poznávali spousty krásných květin a rozkvétání stromů. Příroda opravdu „ČARUJE“. A my s ní. Z bylinek jsme uvařili maminkám k svátku šťávu a z květů pampelišek děti udělaly pampeliškový med. Ve statku v Hořicích jsme navštívili moc hezky připravenou akci s pozorováním zvířátek, jejich mláďátek a poznávali, jak se o ně starat. K zvířátkům přibyla i pohádka o nich, kterou nás potěšila p. Irena Fenyklová s jejím „ „ „ Knihadýlkem“.

 Dne 11.5.2023 se uskutečnil zápis do naší MŠ a výsledky nově přijatých dětí jsou  uvedeny v tabulce níže.

A JE TU ČERVEN. Je plný sluníčka a radosti v dětských očích. Oslavili jsme společně  jejich „ SVÁTEK DĚTÍ „ a studenti z gymnázia si pro nás připravili krásný program u sportovní haly. Vydali jsme  se na výlety na nedalekou sopku, kde jsme si to  pořádně užili i s baterkami a procházení sopkou, žabičky navštívili Planetárium v Jičíně a pozorovali hvězdy ve dne. Toulali jsme se místním krásným okolím pěšky, vlakem, autobusem a pozorovali, jak se příroda mění před očima. Nejmenší „ Kuřátka“ jeli vláčkem do Dobré Vody, kde pozorovali pole s řepou, obilí, dobrovodské zelí , stromy se zrajícíma třešněma,, vlčí máky. Hodně je zaujali stroje, které se o pole starají. Navštívili jsme Archeopark ve Všestarech a seznámili se s historií a hudebními nástroji našich předků. Děkujeme p. Striovi  a řidičům  moc za dopravu .

Naši předškoláčci se rozloučili se školkou i s kamarády a zaměstnanci školky a teď je již čeká nová životní etapa 😊 ŠKOLA 😊

Co si přát? Co dětem přát? Ať jsou stále zdravé, mají stále jiskřičku splněných přání, hravosti,

radosti a sluníčka v očích a jsou ŠŤASTNÉ a nezapomínají na to, o čem si tak často povídáme, v čem se vzájemně provázíme a je pro nás tak důležité: spolupráce, samostatnost, ohleduplnost, upřímnost, vzájemnost, odvaha, přátelství a pospolitost.

My jsme moc rády, že k té jiskřičce radosti můžeme přispět, sdílet ji s nimi a nově přijatým dětem přejeme, ať se jim u nás líbí 😊.

Krásné prázdniny všem, hodně moc krásných zážitků a školáčkům ve škole spoustu hezkých dní a naleznutí správné cesty životem a dobrý vítr do plachet…

A pamatujte!

KRÁSNÉ JE VLASTNĚ VŠECHNO, NA CO HLEDÍME S LÁSKOU.

ČÍM VÍCE SVĚT MILUJEME, TÍM KRŚNĚJŠÍ SE NÁM BUDE ZDÁT .( CH. Morgerstern)

                                                                                                 

Zobrazení: 303