"Svátek dětí" u indiánů na Habru

"SVÁTEK DĚTÍ" U INDIÁNŮ NA HABRU

Kdopak má svátek 1.června? Petr, Honzík, Anička, či někdo jiný? Ale kdepak, 1.června mají přece svátek děti na celém světě, bez rozdílu toho, kde žijí, jakou mají barvu pleti, prostě "naše" děti!

No a jistě víte, že každý svátek by se měl aspoň trochu oslavit. A tak se slavilo i u indiánů na Habru. A slavilo se po indiánsku. Se svými staršími "indiánskými kamarády" Betty a Pavlem (na Habru vedli "muzikohraní") prožily děti 31.5.2016 netradiční zábavné dopoledne a bezva oslavu svého svátku, která se díky krásnému počasí mohla konat na zahradě mateřské školy. A tak si díky "indiánu" Pavlovi mohli zkusit, jak se vyrábí z pravé jelení kůže indiánský buben (každá třída tak bude mít svůj vlastní na indiánské muzicírování). A díky úžasné Betty si děti zazpívaly, zabubnovaly a zkusily si hraní s netradičními "indiánskými" hudebními nástroji. Součástí dopoledne byly i soutěže, které připravily učitelky jednotlivých tříd. Ulovit obrovského bizona skoro opravdovým oštěpem nebylo vůbec lehké!

A tak zásluhou dvou mladých lidí, Betty a Pavla, kteří jsou neskutečně zapálení pro to co s láskou, nápaditostí a pokorou dělají, oslavily indiánské děti na Habru svůj svátek opravdu nevšedně.

Už se těšíme na další setkání. (.... a taky oslavu)

AHOJ

BERUŠKY:  http://www.rajce.net/a12827461   

ŽABIČKY:   http://www.rajce.net/a12827693   

KUŘÁTKA:  http://www.rajce.net/a12828575   

 

Zobrazení: 1089