Bílý den a pohádky u indiánů na Habru leden-únor 2017

Bílý den a pohádky u indiánů na Habru- leden -únor 2017

Znáte tuhle?

"Už je ráno, bílý den, bílý jako křída...."

No ano! Bílo je všude kolem nás - sníh, led, bílá mlha, bílý celý měsíc leden, možná i únor.... A nejenom venku je vše bílé! Svůj bílý den prožili 2.2.2017 indiáni z mateřské školy Na Habru. Nejen že přišli všichni oblečeni do bílé barvičky, stejnou barvou měli vyzdobené třídy, bílou také malovali, tvořili, také se společně zpívalo... No zkrátka práce a zábavy bylo tento den habaděj.

A pak hurá ven na bílý sníh, vždyť je to prima, i když mráz trochu štípe do tváří, ale to vše k pravé zimě přece patří (a indiáni něco vydrží!) Ale už se tak trochu těšíme na barvičku zelenou, a ta patří přece k jaru!

Na jaro už se těšíme, to je pravda, ale ještě je zima, mrzne, i když sluníčko stále častěji vykukuje za mraky a začíná trošku hřát. A my, indiáni z Habru, si v teple svých indiánských tříd vyprávíme pohádky. A jaké? No přece indiánské! Některé nám dokonce přišly vyprávět babičky, či maminky a my jsme se zaujetím poslouchali, povídali si,vyráběli, tvořili ... A tak postupně vznikly úžasné věci, které podle pohádek vymyslely a vyrobily děti ze všech tříd:

- medvěd, kterému ve vodě zamrzl ocas - od indiánů z Kuřátek

- kreslený příběh o ztraceném slunci - od indiánů z Berušek

- či příběh o koni v jedné indiánské vesnici - od indiánů ze Žabiček

Indiánské pohádky tu s námi byly skoro tři týdny a my jsme přesvědčeni o tom, že tu budou i dále. Trochu jiné, ale stejně krásné, zajímavé i poučné.

Pohádky máme přece všichni móóóc rádi.

Tak ahoj příště (možná už na jaře)                 

Zobrazení: 890