Výlety u indiánů květen 2018

VÝLETY U INDIÁNŮ NA HABRU - KVĚTEN 2018 

....Chvíli kvapem, chvíli klusem ujíždíme autobusem .... 

- právě takovou písničku si zpívaly děti z mateřské školy ve středu 16.5.2018. Ujížděly totiž autobusem na výlet do Nechanic. Tam na ně čekala pohádka Princ Bajaja. Všechny děti se moc těšily a pohádka? Ta nás rozhodně nezklamala. Představení bylo zábavné, mokré a trošku i ... napínavé! Po pohádce nás ještě čekalo překvapení. Děti si mohly prohlédnout rytířskou výbavu, obléknout si helmu, vyzkoušet si, jak se pralo prádlo v dávných dobách, seznámily se se zpracováním lnu, vochlováním, předením, tkaním a ještě mnoho jiných, zajímavých věcí a činností mohly okouknout a vyzkoušet. I počasí nám nakonec přálo. I když obloha byla zamračená, nezmokli jsme a výlet jsme si jaksepatří užili. 

Ten samý týden v pátek se děti z Berušek a Žabiček vydaly na pěší výlet k Věži Samostatnosti a do kepmu "na motorky". Bylo to moc prima! A těch motorek, co si děti mohly prohlédnout, dokonce některé i vyzkoušet/sednout si na ně/ . 

...A hlavně, - v kempu si děti stihly vybalit batůžky, občerstvily se, nějaké ty dobrůtky snědly.... A pak se všichni vpořádku vrátili zpátky do školky. 

... A ještě něco zajímavého - 1.června se naše školka proměnila v "kouzelnou školičku" plnou pohádkových postaviček, ba, i jiných veselých a vtipných masek a převleků. Byl totiž karneval a děti tak báječně oslavily svůj svátek - MDD. 

Tak zatím ahóóój a zase příště....

Zobrazení: 746