Jak jsme začali nový školní rok 2019/2020 v naší MŠ Na Habru

Jak jsme začali nový školní rok 2019/2020 v naší MŠ Na Habru

 

Letí to jako voda. Dne 2. září 2019 se pro nás otevřel nový školní rok s celoročním indiánským projektem „PTAČÍ PUTOVÁNÍ“. Nově příchozí „Kuřátka“ se postupně seznámila s naší MŠ, adaptovala se na jiné prostory, kamarády, režim a stávají se z nich naši šikovní „malí indiáni“. První dva měsíce nás navštívilo divadlo „Úsměv“ s pohádkami, paní Helingerová s jejími písničkami, děti ze třídy Žabiček začaly navštěvovat Sportovní školičku a předškolní Berušky navštěvují Plavecký výcvik ve zdejším Hořickém bazénu. Přehoupl se měsíc září i říjen, podzim jsme prožívali se všemi jeho barvami, vůněmi i taji, které nabízel. Absolvovali jsme dvě podzimní „batůžkové výpravy“ a oslavili společně 95. výročí naší MŠ Dnem otevřených dveří, prohlídkou fotografií, setkáním s bývalými zaměstnanci a velikým dortem, na kterém hořelo již 95 svíček.

Začátkem listopadu jako již každý rok se naše MŠ proměnila v něžně strašidelnou školku – tentokrát soví. Rodiče, děti i ti, kteří se k nám rádi vracejí, si mohli projít proměněnou MŠ, zvládnout např. soví lovení, dráhu, ochutnávky, tvoření či světýlkem najít na půdě sovičky. Kdo byl odvážný, mohl v tajuplném sklepě objevit ukrytý poklad. Přípravy byly náročné, ale odměnou nám všem bylo mile prožité odpoledne a podvečer.

Teď na konci listopadu jsme se rozloučili s podzimem. Uspali jsme se skřítkem Haberáčkem broučky i zahrádku a těšíme se na společně prožitý advent a láskyplný čas Vánoc.

Vám všem přejeme v ten adventní a vánoční čas

ať láska světu vládne,

a všechno špatné ať opadne.

Život ať pro všechny je

jako krásný sen,

nejen na Štědrý den...

Ať se všechna starost zruší,

ať zavládne pokoj v duši,

co bolelo ať se zhojí,

co těšilo ať se zdvojí.

Pohodu, klid a žádné hádky,

rozzářené oči, štěstí, hodně lásky

krásné svátky a celý nový rok 2020

Vám přeje

kolektiv a děti MŠ Na Habru

Zobrazení: 529