ZIMNÍ RADOVÁNKY 2016

 

Zimní radovánky 2016


...A je zase po vánocích, začal měsíc leden. Měsíc zimních radovánek, vyprávění u kamen...

A jelikož letos byl ze začátku tento měsíc opravdu studený, ba i mrazivý, probíhal program haberských indiánů v duchu sněhových a ledových radovánek a všech činností, které s tím souvisí. Na zahradě mateřské školy upevňovali indiáni svou zdatnost a obratnost při bobování, stavění sněhuláků, házení sněhovými koulemi. Před mateřskou školou vyrostlo ledové království, které vytvořili a postavili indiáni z Berušek jako součást své "plavby k severnímu pólu" (program Berušek). Indiáni z Žabiček si ve svém programu vybrali jako cíl cesty Grónsko a věřte nebo ne, "malé Grónsko" se jako zázrakem objevilo v hale mateřské školy. Ne, nebyl to žádný zázrak, ale dílko indiánů z Žabiček.

Škoda, že sníh a led tak brzo roztály, nápadů na různé činnosti by bylo daleko víc.


...A už začal Masopust...

Veselý masopustní týden prožili již tradičně indiáni z haberské školky ve dnech 8.2 až 12.2.2016.

Masopustní říkadla, písničky, různé taškařice - to vše bylo součástí masopustního veselí. A protože masopust bývá ve znamení dobrého jídla, ve třídách indiánů se míchalo, peklo a smažilo. To byla ale vůně! A ta dobrota - mňam! Masopustní koláče boží milosti, preclíky a jiné pochoutky všem moc chutnaly. Koláče vyrostly i na stromě "koláčovníku", ale ne ty opravdové! Jenom ty papírové, které indiáni vyrobili a ozdobili.

Celý tento užasný týden byl zakončen v pátek masopustním maškarním rejem, na kterém si indiáni nejen zazpívali, ale i zatancovali, ba i zaskotačili.

Bylo to prima, bohužel všechno hezké musí jednou skončit, ale začíná další...co asi? Nechte se překvapit..

http://mshabr.rajce.idnes.cz/Zimni_radovanky_2016/

http://mshabr.rajce.idnes.cz/Leden_v_Zabickach/

 

 

Zobrazení: 1136