INDIÁNSKÉ VÝLETY NA HABRU

...No konečně! "Čas radosti a her" dorazil k indiánům na haberskou školku! Doba plná vycházek do přírody, her na školní zahradě, výletů s batůžky plnými sladkých dobrot od maminek a vším, co na výlet patří.

Před "motorkovým" víkendem (300 zatáček G.Havla) se haberáčci již tradičně vypravili k Věži samostatnosti a samozřejmě i do motocyklového depa v hořickém kempu. S velkým zájmem si děti prohlédly naleštěné závodní stroje, kterých bylo v depu tentokrát opravdu hodně. V kempu se dočkaly i toužebně očekávané chvilky občerstvení, kdy se děti mohly důkladně posilnit na zpáteční cestu. O dobré "kondičce" všech malých indiánů svědčí i to, že nikoho ani "nožičky nebolely"!

Následující týden čekal indiány z Berušek a Žabiček další výlet. Tentokrát ne pěšky, ale autobusem! Na hradě Pecka čekala děti pohádka o princi Bajajovi, ktarý vyhrál nad zlým drakem a vysvobodil krásnou princeznu. Herci v dobových kostýmech, živý kůň a prostředí hradního nádvoří dodali pohádce zvláštní kouzlo, kterému děti podlehly a celé představení sledovaly s velkým zájmem.

K vydařeným výletům patří i dlouhá vycházka indiánů z Kuřátek a Žabiček na hořické vlakové nádraží. Děti si prostory nádraží prohlédly, popovídaly si s paní výpravčí a samozřejmě i počkaly na ten vláček, který dojel do stanice. (Příště se svezeme!) Čekání jim opět zpestřil obsah jejich batůžků, který děti s chutí "zlikvidovaly".

(Posilnit se bylo nutností, cesta je před námi ještě dlouhá...)

...tentokrát nožičky trochu bolely...

Další výlety a společné akce nás ještě čekají v červnu a my se všichni móóóc těšíme!

 

Zobrazení: 1073