Vánoce, vánoce přicházejí....

Vánoce, vánoce přicházejí...

... Čas utíká jako voda a najednou je tu advent. Kouzelný předvánoční čas plný očekávání, naděje a rozzářených dětských očí. A protože začátek tohoto období patří Mikulášovi, nesměl chybět ani u indiánů v haberské školce.   V doprovodu krásného andílka a rozpustilého čerta navštívil haberáčky 5.12. I když tu a tam nějaká ta slzička ukápla, celá nadílka se nesla ve veselém duchu a všechny děti si hrdě odnášely domů balíčky s dobrotami. Vždyť byly přece po celý rok hodné a nadílku si určitě zasloužily!

... Druhý adventní týden, ve středu 10.12., se haberští indiáni s paní učitelkami vypravili na výlet do ZOO ve Dvoře Králové n/L. Proč právě do ZOO? No přece děti jely zdobit vánoční stromečky! Pro každou školu zde byly již nachystané smrčky či jedličky, které děti krásně nazdobily. Ve zbývajícím čase si pak prohlédly zvířátka v ZOO. A opravdu, bylo se na co dívat! A vůbec nikomu nevadilo studené zimní počasí, které provázelo děti po celé dopoledne.

... Hned další den, ve čtvrtek 11.12., si mohly děti společně s rodiči či sourozenci vyzkoušet svoji zručnost a nápaditost při tvořivých dílničkách. A tak si každý mohl odnést vánoční hvězdu, kapra či stromeček a obohatit tak vánoční výzdobu ve svém pokojíčku.

... Ke zpestření adventního času v haberské školce přispěli jako již tradičně školáci 9.tříd ZŠ Na Habru. Dětem zahráli veselé divadlo o vánocích a přípravách na ně, společně si pak všichni zazpívali koledy. Pěkně prožité dopoledne zakončili haberáčci hrami a soutěžemi, které pro ně školáci nachystali.

.....vánoce už jsou skoro tu.

Ještě honem poslední přáníčko za okno, mamince pomoci s cukrovím a nejkrásnější svátky v roce mohou začít.

Tak tedy šťastné a veselé a nashledanou v novém roce 2015.

Zobrazení: 1050