Ohlédnutí za uplynulým pololetím 2012 - 2013

INDIÁNI UŽ JSOU TU...

...  "Indiáni" a paní učitelky z Habru přivítali dne 10.9.2012 své starší soukmenovce v mateřské škole. Díky slunečnému počasí mohli dětem na zahradě mateřské školy jejich zkušenější a starší "indiánští" kamarádi prozradit některé zajímavosti ze života opravdových indiánů. Děti prožily hezké dopoledne s řadou soutěží, zajímavostí a her.

http://www.rajce.net/a7059099

INDIÁNI NA KONI ...

... "Správný indián umí jezdit na koni"... a tak také "haberští indiáni" ze Žabiček a Berušek poznali během prosluněného zářijového dopoledne (25.9.2012), jaký je svět krásný ze sedla koně. Pod vedením zkušené instruktorky paní Jany Najmanové ze školního statku měly děti možnost projet se na koni, prohlédnout si stáje a poslechnout si poutavé vyprávění paní Najmanové o životě a chovu koní.

http://www.rajce.net/a7133349

ZA HOŘICKOU TRUBIČKOU

... "I indiáni rádi mlsají"... jak se takové sladké dobrůtky, které všichni známe jako Hořické trubičky vyrábějí, měli možnost poznat "indiáni" ze Žabiček a Berušek. Dne 7.9.2012 si prohlédli díky vstřícnosti a ochotě manželů Ouzkých a pana Kubišty výrobnu hořických trubiček. A že naplnit a stočit trubičku není práce opravdu jednoduchá poznaly děti na vlastní kůži. Samy tak přišly na to, že bez práce nejsou koláče. A jak jim chutnala? To by vám děti jistě pověděly samy. Ale ty pusy a tváře od cukru mluvily za vše.

http://www.rajce.net/a7058983

..."V NAŠÍ, V NAŠÍ, V NAŠÍ ŠKOLCE STRAŠÍ.."

... ale "stateční indiáni" z Habru se vůbec nebáli, ba naopak se krásně pobavili a společně s rodiči a učitelkami prožili dne 31.10.2012 strašidelné odpoledne plné soutěží, her a dobré nálady. Bezva zábavu, krásnou výzdobu a něco "dobrého na zub" připravily dětem učitelky a ostatní zaměstnanci mateřské školy.

http://www.rajce.net/a7332080

... HURÁ, JEDEME NA VÝLET!

Aby toho strašení a kouzel nebylo málo, vyjeli si "indiáni" ze Žabiček a Berušek dne 6.11.2012 prohlédnout strašidla do tajuplných Starých Hradů. Děti byly nadšené a dobrou náladu nezkazila ani skutečnost, že sluníčko zůstalo celé dopoledne schované za mraky a zima zalezla i do bot a pod rukavice...

"Sláva, sláva výletu, je poledne a už jsme tu."

.... nejraději bychom jeli zítra zase, ale protože indián je trpělivý nějakou dobu raději počkáme.

HURÁÁÁ

http://www.rajce.net/a7350231

Zobrazení: 1515